- Reset + PDFPrindi

Aasta kokaraamat 2014 - võitja

30.10.2014

Messi Tallinn FoodFest 2014 raames kuulutati konkursi Aasta kokaraamat 2014 võitjaks raamat "Värvid toidus". Raamatu autor on Maia Smõslova ja kirjastaja Ajakirjade Kirjastus. Teisena leidis tunnustust "Taimsed magustoidud. Lihtsast luksuslikuni". Autor Sandra Vungi ja kirjastus Varrak. Kolmanda koha vääriliseks tunnistati raamat "Tervislikud ürdid ja vürtsid". Autoriks Juta Raudnask, kirjastajaks Varrak.

Parima kokaraamatu selgitamisel hindas žürii raamatuid lähtuvalt sisust, kujundusest, praktilisusest ja trükiste kvaliteedist. Lisaks valmistasid Tallinna Teeninduskooli õpilased õpetaja Diane Sarapuu-Kelderi juhtimisel degusteerimiseks roa iga nominendi raamatust juhuslikult välja valitud retsepti järgi.

Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati "Šokolaadi meistriklass" kirjastuselt Varrak.

Kokku osales Aasta kokaraamatu konkursil 17 raamatut. Võistlustules osalesid AS Ajakirjade Kirjastus, Varrak AS, kirjastus Koolibri, kirjastus Pegasus, Toledo Kirjastus ja OÜ Hea Lugu.

Profexpo ja Eesti Kirjastuste Liidu poolt koostöös kümnendat aastat korraldatava konkursi eesmärgiks on tunnustada Eesti kokaraamatute autoreid ja traditsioone ning tutvustada aasta jooksul ilmunud kokandusteemalist kirjandust tava- ja ametialasele tarbijale. Samuti luua võimalus vahetuks kontaktiks raamatu loojatele, väljaandjatele ning tarbijatele temaatilises keskkonnas – toidumessil.

Aasta kokaraamatu tiitli pälvinud raamatud saavad erilise väljapaneku kahe suurima Eesti raamatupoodide keti - Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes.

Žüriisse kuulusid: Maarika Solovjov (Tallinna Raamatutrükikoda), Kalle Toompere (graafiline disainer), Diane Sarapuu–Kelder (Tallinna Teeninduskooli koka eriala kutseõpetaja), Tallinna Teeninduskooli koka eriala õpilased, Veiko Ruukel (Eesti Peakokkade Ühendus), Liana Kross (Apollo raamatupoed), Sirje Maasikmäe (Menu Kirjastusest Eesti Kirjastuse Liidu nimel) ning Evelin Ilves.


Lisainfo: http://www.profexpo.ee/foodfest/index.php?id=13496