President Ilves ja Evelin Ilves alustasid Läänemaa-visiiti

Vabariigi President ja Evelin Ilves saabusid täna õhtupoolikul Haapsallu, kus riigipeal algas kahepäevane töövisiit Läänemaale.

Kaitseliidu Lääne maleva liikmetega kohtunud president Toomas Hendrik Ilves rõhutas riigi ja üksikisiku vastutustunde tähtsust.

“Muutunud maailmas on meist igaühe vastutustundlikul käitumisel väga tähtis roll Eesti riigi julgeoleku tagamisel,” ütles riigipea. “See eeldab ka Eesti riigiasutustelt ja poliitikutelt laitmatut ja efektiivset koostööd. Omavahelisteks rivaliteetideks ja dubleerimiseks ei ole meil mingit moraalset õigust, aega ega ressursse. Samuti teise- või kolmandajärguliste küsimustega tegelemiseks ajal kui tuleb lahendada riiklikust vaatevinklist hoopis olulisemaid asju.”

“Vaja on stabiilsust, pühendumust, isiklike ja ametkondlike huvide allutamist riiklikele,” sõnas president Ilves.

“See aeg nõuab suurt vastutustunnet ka igalt kaitseliitlaselt,” ütles Vabariigi President. “Kodanikuühiskond on üks Eesti riikluse tugisammas ning Kaitseliit on suurepärane näide, kuidas kodanikud on vabatahtlikult otsustanud riigikaitselises tegevuses osaleda.” „Kaitseliit on meie vaimulise julgeoleku selgroog ja üks meie vabaduse sambaid.“

Evelin Ilves külastas täna Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsiooni keskust. „Siin antakse parimat võimalikku abi,“ ütles Evelin Ilves. „Nägin mitmeid autoõnnetuste, pussitamiste, vettehüppamiste tagajärjel haiglasse aheldatud noori mehi, kes suuremate rehabilitatsioonisummade korral taastaksid oma hakkamasaamise ja tööturule tagasituleku sootuks kiiremini. Iga inimene peab meile ju tähtis olema.”

Evelin Ilves tunnustas rehabilitatsioonikeskuse patsientide enda tahtejõudu ja eneseusku: „Ilma, kui õnnetuse või raske haiguse järel haiglasse surutud inimene ise ei usu enda jalule tõusmisse, on raske loota kiirele paranemisele.“

Homme kohtub president Toomas Hendrik Ilves Läänemaal omavalitsusjuhtidega, loodusuurijate ja -kaitsjatega, kohalike turismiettevõtjatega, külaelu ja ettevõtluse edendajatega.