President Ilves kõneleb Euroopa Ülikoolis koos Itaalia endise peaministri Giuliano Amato'ga Euroopa tulevikust

Uffizi galerii külastus Firenzes
© Gianluca Moggi

President Toomas Hendrik Ilves viibib töövisiidil Itaalias, Milanos ja Firenzes. Euroopa Ülikooli (www.eui.eu), mille eesistujaks on sel aastal Eesti, kutsel kõneleb ta Euroopa tulevikule pühendatud arutelul. Tema vestluspartneriks on Itaalia kahekordne peaminister ja Euroopa Konvendi asepresident Giuliano Amato.

Samuti kohtub Eesti riigipea Firenze ülikooli poliitikateaduskonna viimase kursuse rahvusvaheliste suhete ja Euroopa õpingute üliõpilastega, kellele räägib küberjulgeolekust Euroopa Liidu kontekstis.

Milano Kaubanduskojas kohtub president Ilves Eestist huvitatud ettevõtjatega ning kõneleb Euroopa Liidu siseturgu ja digitaalset turgu käsitleval kollokviumil.

Seoses Eesti kultuuripäevadega Firenzes avavad president Ilves ja Evelin Ilves Eesti aukonsuli Luigi Cecchini kutsel kunstnik Epp-Maria Kokamägi näituse "Inglite aeg", külastavad Remo Savisaare ja Fred Jüssi loodusfotode näitust ning osalevad Eesti toitu tutvustaval vastuvõtul.

Tagasi Eestisse jõuab president Ilves ülehomme õhtul.