President Ilves kõneles Saint Gallenis Euroopa väljakutsetest

Šveitsis, Saint Galleni 39. majandus- ja poliitikasümpoosionil esinenud president Toomas Hendrik Ilvese teemaks oli “20 aastat pärast Berliini müüri langemist: Euroopa uued väljakutsed”.

Täna – Euroopa päeval – kõnelenud Eesti riigipea rääkis vajadusest keskenduda juba nüüd sellele, mis aitab Euroopa Liidul väljuda majanduskriisist senisest tugevamalt.

Euroopa Liidu väljakutsed on suuremad, kui ainult toime tulemine finants- ja majanduskriisiga, toonitas president Ilves.

Eesti riigipea pidas seejuures rõhutatult oluliseks energiajulgeolekut; Euroopa Liidu nelja vabaduse täielikku rakendamist, mis eriti puudutab teenuste vaba liikumist, sest halvasti toimiv siseturg nõrgestab Euroopa Liitu; ühenduse konkurentsireeglite järgimist ning läbipaistvust, mis tähendab nii majandusliku kui ka poliitilise korruptsiooni kõikvõimalikku piiramist.

“Need on põhimõttelised teemad, millele toetuvadki Euroopa Liidu põhiväärtused,” ütles president Ilves.

Loe kõne täisteksti.

President Ilvese esinemine Saint Galleni sümpoosionil on nähtav siin.

Lisainfo: www.stgallen-symposium.org