President Ilves sõidab homme ametlikule visiidile Taani Kuningriiki

President Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves sõidavad neljapäeval, 6. septembril ametlikule visiidile Taani Kuningriiki.

President Ilvese sõnul iseloomustab Eesti ja Taani suhteid tihe koostöö nii poliitilisel tasandil kui ka majanduse ja kultuuri alal. “Taani on meie heaks partneriks Euroopa Liidus ja NATOs, samuti Läänemeremaade Nõukogu ning Balti- ja Põhjamaade koostöö raames,” märkis president Ilves, lisades, et Taani kaitseküsimuste eksperdid on andnud Eesti kaitsestruktuuride ülesehitamisel palju väärtuslikku abi ja koordineerinud mitmeid rahvusvahelisi projekte Balti riikide riigikaitse ülesehitamiseks.

Eesti riigipea kohtub 7. septembril Taani parlamendi spiikri Christian Mejdahli ning peaminister Anders Fogh Rasmusseniga, kellega koos antakse ka ühine pressikonverents.

Samal päeval osalevad president Ilves ja proua Evelin Ilves Taani kuninganna Margrethe II poolt pakutaval lõunasöögil.

Reede pärastlõunal peab president Ilves kõne Taani Välispoliitika Ühingus, visiidi lõpetab Eesti aukonsuli krahv Ulrich Holstein-Holsteinborgi poolt pakutav õhtusöök.

Eesti riigipea saabub tagasi Tallinnasse 8. septembril.