- Reset + PDFPrindi

"Mida presidendipaarile kingiks toodi?", Maaleht Online, 9. august 2011

09.08.2011

Heli Raamets

 

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilvesel käisid esmaspäeval Ärma talus külas kokku sadakond kokka, mahetootjat, talunikku ja muidu toiduteemadega seotud isikut.

“Head põllumehed võiks rohkem suhelda heade kokkadega, kes saadavad korda kulinaarseid imesid,” ütles president Ilves alustuseks. “Ma ei tahaks, et suutööstuslik põllumajandus, mida näeme mujal Euroopas, tõrjuks välja neid, kes keskenduvad kvaliteedile.”

Osalejad kiitsid presidendipaari selle eest, et esimest korda said tippkokad ja talunikud ühe katuse all kokku. Arutati Eesti toidu hetkeseisu ja tulevikku, sõlmiti uusi tutvusi ja edaspidiseid koostöösidemeid.

Koosviibimisel pakuti ka mitmeid lihtsaid ja maitsvaid toite, eesotsas Evelin Ilvese hapukurkide ja Ärma talu leivaga. Külmlauda ehtisid Pajumäe, Nopri, Bretti ja Esko talu juustud. Kokk Rain Käärst oli valmistanud kurgi-tomati- ja kapsa-kurgisalatit, keedetud ja suitsutatud punapeeti, sinepiga marineeritud räimi ja sooja kukeseene-kartulisalatit. Barbequahjus küpsetati sea sisefileed ja Viljandimaalt Vanaõue talust pärit lambaliha. “Ma pole ammu nii ilusat lammast näinud!” kiitis Käärst. “Kui need tükid saabusid, siis teadsin kohe, et olen armunud!”

Seda, mida külalised meie esipaarile külakostiks tõid, näeb allolevast pildigaleriist.

 

Artikkel Maalehe veebilehel.