Meedia

- Reset + Prindi

Ärmal kogunesid Eesti toidu väiketootjad

Ärmal kogunesid Eesti toidu väiketootjad © Elmo Riig

19.08.2014

President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese kutsel kogunesid täna Ärmal Eesti toidu väiketootjad erinevatest piirkondadest ja mitmete söögikohtade peakokad. Nende arutelu peateema oli Eesti köök kui Põhjala köögi osa, kuna Põhjamaid ühendav New Nordic Food organisatsioon võttis Eesti enda liikmeks.

Kokad ja tootjad arutasid Ärmal ka osellest, kuidas kvaliteetne kohalik tooraine jõuaks stabiilselt meie söögikohtade menüüdesse. Oma hinnangud esitasid Mihkel Olt, Erra Agro OÜ ja Viru Toit juhatuse liige, Kaja Kesküla Alt-Lauri Talust, Kalle Hamburg Eesti Talupidajate Keskliidust, Karen Allas MTÜ-st Saaremaa Turundusühing ning toitlustuse poolelt Yves Le Lay Pädaste mõisast, Dmitri Haljukov restoranist Cru, Toomas Lääts restoranist Diip ja Tartu mitme söögikoha osanik Joel Ostrat.

Põllumajandusminister Ivari Padar tutvustas Eesti toidu programmi aastateks 2015-2020, mis keskendub kodumaise toidu tutvustamisele siseturul, meie koolides ja välisturgudel ning mida nägime viimasel üldlaulupeol Tallinna Lauluväljakul püstitatud Eesti toidu kolmes telgis.


Vabariigi Presidendi Kantselei
avalike suhete osakond
tel 631 6229