kantseleis

Valik meediakajastusi

- Reset + Prindi

"Saarlased ajasid Ärmal kohaliku toidu asja", Meie Maa, 24. august 2013

24.08.2013

Heli Salong


Juba kolmanda korda kutsus presidendipaar Ärmale külla väiketootjad, talunikud ja tipprestoranide kokad, et nad saaksid üksteist üles leida ja turundusvõrku luua.

Äärmiselt tänuväärseks peavad seda üritust just restoranid, et luua kontakte taludega üle Eesti. Sellistel väiketootjatel pole palju vahendeid, et ennast suurelt reklaamida ja taludel omakorda on samuti raske leida turunduskanaleid oma toodetele.

"Kuna president liigub palju Eestis ringi, siis avastab ta igal aastal hulga uusi tegijaid, kes põnevaid kohalikke tooteid valmistavad ja toorainet kasvatavad. Sellel üritusel viibki president osapooled kokku ja aitab luua võrgustikku. Ükski teine institutsioon sellega riigis praegu paraku ei tegele. Presidendipaar on võtnud selle oma südameasjaks, et tuua rohkem tervislikku ja maitsvat toitu eestlaste toidulauale," ütles üritusel osalenud Pädaste mõisa arendaja Imre Sooäär.

Võimatu oleks kokku kutsuda kõiki Eesti talusid, sellepärast eelistatakse mahetootjaid ja innovatiivseid uusi tegijaid, kes vajaksid abi oma toodete turustamisel. Iga kord toimub ka vastastikku toodete degusteerimine.

"Tänavuse konverentsi teema oli tervislik toit ehk kuidas valmistada toidutooteid tervislikumalt, nii et säilivad mineraalid ja vitamiinid. Samuti kuidas vähendada kadusid," lisas Sooäär.

Saarlastest olid kohal mitmeid tuntud tegijaid, aga ka mõned uued. Näiteks on just alustamas väike õlletootja, kelle esimene tööstuslik toodang tuleb sellel sügisel.

"Siiani on tehtud ainult proovipartiisid, aga nende õlu on maitsev ja tahaks seda kindlasti nii Pädastes, kui NEH-is turustama hakata. Olen veendunud, et just need väiketootjad, kes panevad oma toodetesse nii palju hoolt ja armastust ning isikupära määravadki just piirkondade näo," kiitis Sooäär.


Artikkel Meie Maa veebilehel.